18 . 90

Archeon

Helaas, uitverkocht
18 . 90

Beleef de geschiedenis Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.

Dit product wordt aangeboden door : Touch Incentive Marketing

Omschrijving

Zwerf door de prehistorie
Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

Kom héél dichtbij de Romeinen
In het Romeinse stadje staan o.a. een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. Ook kun je meedoen aan vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibula maken of de kruidenspeurtocht.

Duik in de middeleeuwen
In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten of boogschieten. Tot besluit kan iedereen nog even ravotten in de speeltuin of het doolhof.

Ontdek het Romeins Museum
Tijdens de introductiefilm word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van ons land. Ga daarna als echte archeoloog te werk op de verschillende laboratoriumtafels. Onderzoek echt archeologisch aardewerk en raak skeletmateriaal van dieren aan. Veel Romeinse vondsten uit Alphen aan den Rijn vertellen het verhaal van de soldaten, maar ook van de lokale bewoners. Ontdek hoe de Romeinen schreven (en probeer het zelf), kijk wat voor wapens ze droegen en waar ze mee betaalden.

Zwammerdam Restauratiewerf
Na 40 jaar de restauratie van de Rijks Maritieme Erfgoed Collectie Romeinse Zwammerdamschepen. Het eerste schip dat weer in elkaar zal worden gezet is de Zwammerdam 2, een vrachtschip van 22 meter lang. De werkzaamheden zullen ruim een jaar duren en zullen worden uitgevoerd in de Romeinse Restauratiewerf Archeon. In de restauratiewerf is ook een mooie tentoonstelling over de Zwammerdamschepen, de Romeinse limes en de restauratie.

Tentoonstelling: Ontstaan van Holland
Beleef de tentoonstelling 'Het ontstaan van Holland, van graaf Viking Gerulf tot Graaf Floris' in het verwarmde badhuis in Archeon. Een schat aan vondsten laan zien hoe het leven in Holland die periode veranderde. Tentoonstelling Ontstaan van Holland is t/m 31 maart te bewonderen.

Praktische informatie

Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn

Openingstijden
Kijk op www.archeon.nl voor de actuele openingstijden.

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze
Na bestelling en betaling ontvang je het bestelde e-ticket per e-mail. Print dit e-ticket uit. Deze geeft toegang tot het Archeon.

Voorwaarden
- Tickets zijn geldig t/m 31 december 2019, m.u.v. 8 & 9 juni (Grijze Jager Dag) en 7 & 8 december (Midwinter Fair)
- Tickets zijn niet geldig in combinatie met andere kortingen en/of acties.
- Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen.
- Tickets zijn niet in te wisselen voor geld.
- Tickets mogen niet worden verkocht aan derden.