Grachtenmuseum Amsterdam

15.00
10 . 50
Helaas, uitverkocht
15.00
10 . 50
Dit product is niet meer online te koop, verzilveren van de eerder gekochte voucher in de winkel is wel mogelijk.

Hoe zijn grachtenhuizen gebouwd en waarom zijn er grachten in Amsterdam?

Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets
Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets

Omschrijving

Grachtenmuseum Amsterdam
In een 17e eeuws grachtenhuis ga je op ontdekkingstocht en maak je een avontuurlijke reis langs 400 jaar aan de Amsterdamse grachten! Leer Amsterdam kennen van toen en nu in de multimedia tentoonstelling voor jong en oud en neem vervolgens een kijkje in de weelderige stijlkamers een wisselende tentoonstellingen. Kom langs en dompel jezelf onder in de geheimen en verhalen van de wereldberoemde Amsterdamse grachten!


Tentoonstelling
Wat is het geheim van Hollandse Meesters als Rembrandt, Vermeer, Frans Hals en Jan Steen? En waarom zijn deze meesters tot op de dag van vandaag wereldberoemd? De bekendste kunstwerken uit de Nederlandse geschiedenis worden laag voor laag onthuld in Grachtenmuseum Amsterdam in de tijdelijke tentoonstelling Het Geheim van de Meester.

Denk hierbij aan Het meisje met de parel van Johannes Vermeer, Het puttertje van Carel Fabritius, maar ook modernere meesterwerken, zoals Meisje in witte kimono van George Breitner of Maannacht IV van Jan Sluijters. De meesterwerken vormen in de overzichtstentoonstelling zo een uniek ensemble in de sfeervolle stijlkamers van Grachtenmuseum Amsterdam.

De expositie brengt de verhalen en de geheimen achter de meesterwerken aan het licht. Het team van televisieprogramma Het Geheim van de Meester heeft door middel van röntgenfoto’s, scans, verfmonsters en archiefonderzoek getracht de geheimen van de meesters te ontrafelen. Als bezoeker word je meegenomen in een ontdekkingsreis door zes eeuwen kunstgeschiedenis! De schilderijen uit alle seizoenen van het AVROTROS televisieprogramma Het Geheim van de Meesters zijn te zien in Grachtenmuseum Amsterdam t/m einde zomer 2021.

Praktische informatie

Grachtenmuseum Amsterdam
Herengracht 386
1016 CJ Amsterdam

Openingstijden
Kijk voor de openingstijden en meer informatie op grachten.museum

Coronamaatregelen
Kijk voor de huidige Coronamaatregelen op grachten.museum/corona-maatregelen-veilig-museumbezoek 

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze
Na bestelling en betaling ontvang je een reserveringscode per e-mail. Reserveer je gewenste datum via museum2go.nl/kies-een-museum/grachtenmuseum-amsterdam. Print je tickets uit en neem deze mee naar het Grachtenmuseum Amsterdam.
Voorwaarden
- Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
- Reserveren is verplicht via museum2go.nl/kies-een-museum/grachtenmuseum-amsterdam
- Niet inwisselbaar voor contanten
- Niet geldig i.c .m. andere acties
- Kinderen t/m 3 jaar krijgen gratis toegang