Limburgs Museum

13.50
9 . 45
Helaas, uitverkocht
13.50
9 . 45
Dit product is niet meer online te koop, verzilveren van de eerder gekochte voucher in de winkel is wel mogelijk.
  • Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
  • Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/limburgs-museum
  • Vanaf 3 oktober geldt er een toeslag voor de tentoonstelling “De vergeten prinsessen van Thorn”. Deze kan aan de kassa van het museum worden afgerekend

Het Limburgs Museum is het museum voor cultuur en geschiedenis in Limburg

Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets
Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets

Omschrijving

OVER HET LIMBURGS MUSEUM
Het Limburgs Museum is het museum voor cultuur en geschiedenis in Limburg. Het museum verzamelt, toont en vertelt verhalen van Limburg. We bieden verrassende perspectieven op het verleden, heden en toekomst van Limburg en van de wereld om ons heen. 

Limburg is een bijzondere provincie. Hier vestigden zich de eerste mensen en later de eerste boeren. Hier kwamen de Romeinen ons land binnen, hier leefden de eerste christenen en ontstonden de eerste steden. Naast deze rijke geschiedenis laat het museum het Limburg van vandaag zien. 

Door de tentoonstellingen van het Limburgs Museum zijn allerlei interactieve onderdelen voor kinderen toegevoegd en is een leuke speurtocht beschikbaar. Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!

WISSELTENTOONSTELLINGEN
Tot en met 13 juni 2021 zie je in de tentoonstelling Aad de Haas – Verboden kunst wat niemand eerder mocht zien. Schilder en graficus De Haas (1920 Rotterdam – Schaesberg 1972) doorbrak de regels die kerk en maatschappij hem oplegden. Hij schilderde figuratief én expressionistisch, religieus én pornografisch maar altijd uitzonderlijk artistiek. 

In de poëtische en theatrale tentoonstelling Machtige Maas (t/m 29 augustus 2021) beleef je vier gezichten van de rivier. Zo ervaar je de Maas als muze, als inspiratiebron voor bijvoorbeeld landschapsschilders. Je ziet ook de Maas als monster, als regenrivier van 130 Limburgse kilometers die hele steden en dorpen kan overstromen. Je leert de Maas kennen als moordenaar, als een door de industrie vervuilde stroom water, vol gif en plastic. En natuurlijk voel je de Maas als moeder. 

Van Daar & Van Hier (t/m 5 september 2021) laat zien dat de dekolonisatie van Nederlands-Indië het leven van jonge Limburgers vandaag nog steeds beïnvloedt. 25 Limburgse jongeren gingen op zoek naar hun Indische of Molukse wortels. Ze doken in archieven, deden stamboomonderzoek en interviewden hun (groot)ouders. In de tentoonstelling vertellen ze wat ze ontdekten over hun familiegeschiedenis en gaan ze het gesprek aan over een verzwegen verleden. 

Vanaf 3 oktober 2021 is de unieke tentoonstelling De vergeten prinsessen van Thorn te bezoeken. De tentoonstelling volgt het leven van een aantal van de prinsessen die ooit verbonden waren aan het damesstift in Thorn. Zo krijg je een unieke inkijk in het leven van de Europese adel in de achttiende eeuw. Een leven met een voor die tijd grote vrijheid en vol pracht en praal, maar ook een leven in een gouden kooi.

Praktische informatie

Limburgs museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo

Openingstijden
Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.limburgsmuseum.nl/nl

Coronamaatregelen
Kijk voor de huidige Coronamaatregelen op www.limburgsmuseum.nl/nl/bezoek/corona-maatregelen/ 

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze
Na bestelling en betaling ontvang je een reserveringscode per e-mail. Reserveer je gewenste datum via museum2go.nl/museum/limburgs-museum. Print je tickets uit en neem deze mee naar het Limburgs museum

Voorwaarden
- Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
- Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/limburgs-museum
- Niet inwisselbaar voor contanten
- Niet geldig i.c.m. andere acties
- Kinderen t/m 3 jaar krijgen gratis toegang
- Voor kinderen van 0-3 jaar en Museumkaarthouders dient ook een tijdslot gereserveerd te worden. Dit is mogelijk op www.limburgsmuseum.nl/tickets
- Vanaf 3 oktober geldt er een toeslag voor de tentoonstelling “De vergeten prinsessen van Thorn”. Deze kan aan de kassa van het museum worden afgerekend