12 . 50

Museon | One Planet

12 . 50

De wereldbevolking groeit, de technologie ontwikkelt zich razendsnel, we reizen vaker en zijn vrijwel permanent online. Daardoor zijn we steeds meer met elkaar verbonden.  

Dit product wordt aangeboden door : Touch Incentive Marketing

Omschrijving

Tegelijkertijd beseffen we steeds beter wat onze invloed is op natuur en klimaat, en dat we onze natuurlijke omgeving hard nodig hebben. De Verenigde Naties willen de grootste mondiale uitdagingen aanpakken met duurzame oplossingen. Ze hebben daarvoor zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) geformuleerd, die ze vóór 2030 willen bereiken.

Het Museon gebruikt die 17 doelen als uitgangspunt in One Planet. Voorbeelden van thema’s die aan bod komen zijn: overbevissing, watervervuiling, energie, vluchtelingen, klimaatverandering en discriminatie. Bij 17 tentoonstellingsonderdelen komen de doelen met behulp van tekst, beeld, interactiviteit en collectie aan de orde . Elk thema is een mondiale uitdaging, maar er zal altijd een link met Nederland zijn zodat ‘hier’ en ‘daar’ vergeleken kunnen worden.

Het is een leuke, boeiende en leerzame tentoonstelling voor het hele gezin met veel interactie waarbij de bezoekers spelenderwijs antwoord geven op de vraag: 'Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond?'

Wereldprimeur
In het midden van One Planet hangt een indrukwekkende installatie aan het plafond. Tweeëntwintig hoogwaardige beeldschermen vormen samen de LG Vriendenlounge. Vanaf een cirkelvormig meubel kunnen bezoekers zich rondom verwonderen over unieke beelden van onze prachtige planeet.

Praktische informatie

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag

Openingstijden
Kijk op www.museon.nl voor de actuele openingstijden.

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze

Na bestelling en betaling ontvang je het bestelde e-ticket per e-mail. Print dit e-ticket uit. Deze geeft toegang tot Museon .

Voorwaarden

- Tickets zijn geldig t/m 31 december 2018.

- Tickets zijn niet geldig in combinatie met andere kortingen en/of acties.

- Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen.