12 . 00

Naturalis - tentoonstelling GIF!

12 . 00

Duik in de giftige wereld van dr. Freek Vonk

Sta oog in oog met tientallen levende giftige dieren. Maak kennis met het gilamonster, de vogelspin en Freek favoriet: de koningscobra. Waar gebruiken dieren gif voor? En hoe werkt het? Ontdek met dr Freek Vonk alles over gif!

Dit product wordt aangeboden door : Touch Incentive Marketing

Omschrijving

In de tentoonstelling GIF! in Naturalis kom je heel veel levende, giftige dieren tegen. Maar ook planten, sponzen en mineralen kunnen giftig zijn. Waarom? En hoe werkt gif eigenlijk? Gifexpert dr. Freek Vonk en zijn collega-onderzoekers leren je door middel van filmpjes meer over het nut en de noodzaak van onderzoek naar gif.

Er is natuurlijk ook van alles te doen: maak je eigen paddenstoelenmaaltijd, doe als Freek en ga op onderzoek uit, kijk mee over de schouder van de dierverzorger en sta met je neus bovenop een bijzondere gif-demonstratie! Wist je bijvoorbeeld dat een peper een vrucht is, net als een appel? Toch laat je het wel uit je hoofd om een peper als een appel te eten en in je lunchtrommel te stoppen! Waarom pepers zo scherp zijn, wordt uitgelegd in de demo ‘het mysterie van de peper’. En wie durft mag proeven….

Een andere demonstratie gaat over gif. Gif heeft een slechte naam. Van giftige dingen kun je ziek worden, en soms is gif zelfs dodelijk! Maar hoe komt dat? Wat doet gif in je lichaam? En wist je dat gif soms levens kan redden? Hoe gif werkt zie je tijdens een demonstratie. Ook wordt gedemonstreerd hoe een gifslang eet. Stel je voor dat je een tompoes eet die net zo groot is als jijzelf. Je stopt hem in één keer in je mond, zonder je handen te gebruiken. Dat gaat natuurlijk niet. Maar een slang kan dat wel. Hoe? Kom het zien bij één van de demonstraties.

Kruip in de huid van Freek
Freek gaat vaak op expeditie. Help jij zijn koffer pakken? Wat heeft hij nodig voor de jungle en wat als hij naar de woestijn reist? In het lab doe je net als Freek met een microscoop onderzoek. Welk antigif hoort bij het gif? En van welk gif kunnen we medicijnen maken?

Bezoek GIF! tot en met 2 september 2018 in het entreegebouw van Naturalis. De rest van het museum is gesloten wegens verbouwing. Naturalis is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Combineer je bezoek aan Naturalis ook eens met een bezoek aan de stad van ontdekkingen. In 20 minuten wandel je van Naturalis naar het centrum van Leiden. 

Praktische Informatie

Naturalis
Pesthuislaan 7
2333 BA Leiden

Openingstijden
T/m 2 september 2018 dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur, ook in het weekend.

Werkwijze en Voorwaarden

Werkwijze

Na bestelling en betaling ontvang je het bestelde Albert Heijn e-ticket per e-mail. Hierin vind je uitgebreide instructies om jouw Naturalis starttijd te reserveren.


Voorwaarden

- Online reserveren is verplicht.

- Tickets zijn geldig t/m 2 september 2018.

- Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen. Hiervoor reserveer je ook bij Naturalis een starttijd.

- Let op! Albert Heijn tickets zijn alleen geldig in combinatie met een Naturalis ticket met starttijd.  

- Je dient je gewenste datum en tijdstip te reserveren via Naturalis.nl.