Nederlands Tegelmuseum

7.50
5 . 25
Helaas, uitverkocht
7.50
5 . 25
Dit product is niet meer online te koop, verzilveren van de eerder gekochte voucher in de winkel is wel mogelijk.

In het Nederlands Tegelmuseum komen vijf eeuwen kunst, cultuur en geschiedenis samen

Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets
Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets

Omschrijving

In het Nederlands Tegelmuseum komen vijf eeuwen kunst, cultuur en geschiedenis samen op een ogenschijnlijk eenvoudig product: de tegel. Nederland heeft een unieke positie in de historie van tegels, tegeltableaus en keramiek. Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus ter wereld, vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek.

In het museum vind je indrukwekkende tegeltableaus die eeuwenlang paleizen, kerken, scholen, winkels en huizen versierden. Van Hollandse renaissance naar barok, van tegels in art nouveau en art-decostijl naar kunstwerken van onder meer Maurits Escher en Karel Appel. Daarnaast ontdek je ook aan de hand van foto’s, machines, gereedschappen en grondstoffen hoe tegels werden geproduceerd.

Een hoogtepunt van het museum is de Helene Kröller-Müller Kamer. De kunstverzameling die Helene Kröller-Müller (1869-1939) bijeenbracht voor haar museum is wereldberoemd. Veel minder bekend is dat Helene ook een collectie Delfts aardewerk opbouwde, met daarbinnen een reeks oud-Hollandse wandtegels. Deze verzameling ontstond al voordat ze zich op de beeldende kunst ging toeleggen. In de Helene Kröller-Müller Kamer in het Tegelmuseum is een deel van haar tegelcollectie te zien. Dit is mogelijk dankzij een langdurig bruikleen van het Kröller-Müller Museum.

Praktische informatie

Nederlands Tegelmuseum
Eikenzoom 12
6731 BH Otterlo

Openingstijden
Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.nederlandstegelmuseum.nl

Coronamaatregelen
Kijk voor de huidige Coronamaatregelen op www.nederlandstegelmuseum.nl/plan-je-bezoek/bezoekvoorwaarden 

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze
Na bestelling en betaling ontvang je een reserveringscode per e-mail. Reserveer je gewenste datum via museum2go.nl/museum/nederlands-tegelmuseum. Print je tickets uit en neem deze mee naar het Nederlands Tegelmuseum.

Voorwaarden
- Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
- Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/nederlands-tegelmuseum
- Niet inwisselbaar voor contanten
- Niet geldig i.c.m. andere acties