Centraal Museum

15.00
10 . 50
Helaas, uitverkocht
15.00
10 . 50
Dit product is niet meer online te koop, verzilveren van de eerder gekochte voucher in de winkel is wel mogelijk.
  • Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
  • Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/centraal-museum
  • Kinderen t/m 12 jaar krijgen gratis toegang

Ontdek kunst, design, mode en stadsgeschiedenis bij het Centraal Museum in Utrecht

Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets
Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets

Omschrijving

Ontdek kunst, design, mode en stadsgeschiedenis bij het Centraal Museum in Utrecht. Het museum heeft de grootste Rietveld-collectie ter wereld en een uitgebreide collectie oude meesters, zoals de werken van de Utrechtse caravaggisten. Kunst van moderne én hedendaagse kunstenaars zoals Vincent van Gogh en Marlene Dumas zijn ook onderdeel van de collectie, naast Utrechtse iconen als Pyke Koch en Joop Moesman. Ook verzamelt en presenteert het museum al meer dan honderd jaar mode van topontwerpers, waaronder Viktor en Rolf, Jan Taminiau en Iris van Herpen. Maak je bezoek af met een kijkje in de reconstructie van het originele atelier van tekenaar, kinderboekenschrijver en grafisch vormgever Dick Bruna.

Aankomende Tentoonstellingen

Voices of Fashion: Black couture, beauty & styles t/m 15 augustus
Voices of Fashion neemt je mee in een weinig verteld modeverhaal, met een wervelende vormgeving verzorgd door Afaina de Jong van AFARAI. Deze multidisciplinaire tentoonstelling gaat in op de witte blik waarmee decennialang mode is gepresenteerd, gedragen en verzameld. Te zien zijn onder meer ontwerpen van Cross Colours, Louis Vuitton by Virgil Abloh, Moncler by Pierpaolo Piccioli, Ozwald Boateng, Ikiré Jones, Marga Weimans en XULY.Bët. Daarnaast werken we samen met jong talent zoals The New Originals, Thebe Magugu en Lesiba Mabitsela

De Botanische Revolutie; Over de Noodzaak van Kunst en Tuinieren 11 september t/m 9 januari 2022
De tuin is een plek die we associëren met rust en isolement, een plek waar de cyclus van het leven, van groei, bloei en verval, plaatsvindt. Maar het is ook een plek waar de maatschappij zich laat zien. De manier waarop de natuur bijvoorbeeld wordt beheerst, is een duidelijk teken van een tijdsgeest. Kiezen we voor tegels of voor groen? Schermen we de tuin af met een schutting of houden we een open zicht? De manier waarop de natuur wordt gevormd in de tuin verhoudt zich tot (veranderende) denkbeelden in de samenleving. In De Botanische Revolutie laten we samen met hedendaagse kunstenaars en bijzondere bruiklenen zien wat de tuin zegt over de tijd waarin we leven. Naast hedendaagse kunstwerken van o.a. Maria Thereza Alves, Sara Sejin Chang, Jeremy Deller, Elspeth Diederix, Stan Douglas, Ian Hamilton Finlay, Lungiswa Gqunta, Kerry James Marshall en Henk Wildschut, laten we bijzondere bruiklenen zien van moderne en oude kunstenaars zoals Albrecht Dürer, Vincent van Gogh, Maria Sibylla Merian en Tetsumi Kudo.

Praktische informatie

Centraal Museum
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht

Openingstijden
Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.centraalmuseum.nl

Coronamaatregelen

Kijk voor de huidige Coronamaatregelen op www.centraalmuseum.nl/nl/coronamaatregelen 

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze
Na bestelling en betaling ontvang je een reserveringscode per e-mail. Reserveer je gewenste datum via museum2go.nl/museum/centraal-museum/. Print je tickets uit en neem deze mee naar het Centraal Museum.

Voorwaarden
- Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
- Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/centraal-museum/
- Niet inwisselbaar voor contanten
- Niet geldig i.c.m. andere acties
- Kinderen t/m 12 jaar krijgen gratis toegang