Huis Marseille

9.00
6 . 30
Helaas, uitverkocht
9.00
6 . 30
Dit product is niet meer online te koop, verzilveren van de eerder gekochte voucher in de winkel is wel mogelijk.
  • Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
  • Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/huis-marseille
  • Kinderen t/m 17 jaar krijgen gratis toegang

Moderne kunstfotografie in twee stijlvolle grachtenpanden

Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets
Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets

Omschrijving

Huis Marseille
Huis Marseille is het eerste fotografiemuseum van Nederland. Sinds september 1999 biedt het museum een rijk en gevarieerd tentoonstellingsprogramma dat gemiddeld vier keer per jaar gewisseld wordt. De tentoonstellingen worden getoond in twee zeventiende-eeuwse grachtenpanden waarin vele originele details intact zijn, zoals weelderige plafondschilderingen, stuccowerk, marmer en een rode stijlkamer in de stijl van Louis XIV. Het museum beschikt tevens over een bibliotheek, een gespecialiseerde fotoboekenwinkel en een grachtentuin.

Tentoonstelling informatie
In Infinite Identities. Photography in the Age of Sharing is werk van acht kunstenaars en fotografen te zien die Instagram gebruiken om bepaalde aspecten van hun kunst te ontwikkelen en over hun kunstpraktijk te communiceren. De tentoonstelling laat zien hoe deze app een extra laag toevoegt aan de kunstwereld door virtueel de plek in te nemen van een atelier, museum of galerie. Kom kijken in Huis Marseille in Amsterdam.

In de tentoonstelling laten acht hedendaagse kunstenaars en fotografen zien hoe het sociaal-fotografisch medium Instagram voor hen kan functioneren als respectievelijk digitaal podium, archief, atelier, inspiratiebron, interactie- en documentatiemiddel. Voor Martine Gutierrez, Farah Al Qasimi en Coco Capitán voegt het Instagramaccount een extra dimensie toe aan hun verkenning van een scala aan onderwerpen, waaronder gender en identiteit. Frida Orupabo’s Instagramaccount fungeert als archiefmateriaal voor haar museale beelden en collages, en fotografen Nick Sethi, Santi Palacios, Myriam Boulos en Thomas Lohr laten elk op hun eigen manier zien hoe zij hun volgers via Instagram Stories laten participeren in hun belevenissen en ervaringen, die vervolgens leiden tot een artistiek product. In Infinite Identities wordt deze virtuele wereld tastbaar vertaald naar autonome museale installaties.

Praktische informatie

Huis Marseille
Keizersgracht 401
1016 EK Amsterdam

Openingstijden
Kijk voor de openingstijden en meer informatie op huismarseille.nl

Coronamaatregelen
Kijk voor de huidige Coronamaatregelen op huismarseille.nl/tentoonstellingen/coronavirus 

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze
Na bestelling en betaling ontvang je een reserveringscode per e-mail. Reserveer je gewenste datum via museum2go.nl/museum/huis-marseille. Print je tickets uit en neem deze mee naar Huis Marseille.

Voorwaarden
- Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
- Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/huis-marseille
- Niet inwisselbaar voor contanten
- Niet geldig i.c.m. andere acties
- Kinderen t/m 17 jaar krijgen gratis toegang