Huis Sonneveld

14.00
9 . 80
Helaas, uitverkocht
14.00
9 . 80
Dit product is niet meer online te koop, verzilveren van de eerder gekochte voucher in de winkel is wel mogelijk.
  • Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
  • Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/huis-sonneveld
  • Kinderen t/m 17 jaar krijgen gratis toegang

Een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van Het Nieuwe Bouwen

Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets
Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets

Omschrijving

Kennismaken met de familie
Het gezin Sonneveld bestond uit Albertus Sonneveld, een van de directeuren van de Van Nelle fabriek in Rotterdam, zijn vrouw Gésine Sonneveld-Bos en hun dochters Puck en Gé. Ze bewoonden het huis van 1933 tot 1955. Voordat de familie in hun nieuwe huis trok woonden ze in een statig, negentiende-eeuws herenhuis aan een lommerrijke singel in het centrum van Rotterdam. Een sfeervol, maar donker en traditioneel ingedeeld huis met een ouderwetse inrichting. Bij hun verhuizing liet de familie vrijwel alles achter in hun oude woning.

Elk onderdeel in het nieuwe huis, inclusief de inrichting, was afgestemd met de architecten. Het enige dat de familie meenam uit het oude huis waren boeken, kleding en een paar persoonlijke bezittingen en kunstvoorwerpen. Al het andere werd nieuw aangeschaft: stofferingen, lampen, meubelen, klokken, een telefooninstallatie, bureauartikelen, (glas)serviezen en vazen. Alles conform de smaak van de avant-garde. Deze ommezwaai kwam niet helemaal uit de lucht vallen: het paste bij de belevingswereld van het echtpaar Sonneveld, dat in de loop der jaren kennis had gemaakt met een moderne levenswijze.

De architectuur
Het Nieuwe Bouwen is een functionalistische architectuur die begin 20e eeuw opkwam en zijn hoogtepunt beleefde tussen de beide wereldoorlogen. Huis Sonneveld, dat tussen 1929 en 1933 werd gerealiseerd, is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in deze bouwstijl.

Architectuur, interieur en inrichting vormen een totaalconcept, nauwkeurig op elkaar afgestemd en elkaar versterkend. Architecten Brinkman en Van der Vlugt werkten daarbij nauw samen met hun opdrachtgevers. Hun levenswijze, wensen en voorkeuren werden meegenomen in het ontwerp. De kleuren van de kamers en de technische voorzieningen in het huis zijn gekozen en ontworpen in samenspraak met het gezin. Zo is de kamer van Gé helemaal in geel uitgevoerd, en die van Puck in blauw, conform hun favoriete kleuren.

Praktische informatie

Huis Sonneveld
Jongkindstraat 12
3015 CG Rotterdam

Openingstijden
Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.huissonneveld.nl

Coronamaatregelen
Kijk voor de huidige Coronamaatregelen op www.huissonneveld.nl/bezoek 

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze
Na bestelling en betaling ontvang je een reserveringscode per e-mail. Reserveer je gewenste datum via museum2go.nl/museum/huis-sonneveld. Print je tickets uit en neem deze mee naar Huis Sonneveld.

Voorwaarden
- Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
- Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/huis-sonneveld
- Niet inwisselbaar voor contanten
- Niet geldig i.c.m. andere acties
- Kinderen t/m 17 jaar krijgen gratis toegang