Museon / Omniversum

26.00
16 . 50
Helaas, uitverkocht
26.00
16 . 50
Dit product is niet meer online te koop, verzilveren van de eerder gekochte voucher in de winkel is wel mogelijk.
  • Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
  • Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/museon

Ontdek de wereld in Museon en Omniversum!

Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets
Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets

Omschrijving

Ontdek de wereld in Museon en Omniversum! Met deze combinatiekaart heb je toegang tot Museon, museum voor cultuur en wetenschap én het grootbeeldfilmtheater Omniversum. Dat staat garant voor een hele dag plezier. Doe mee met leuke activiteiten in de vrolijke tentoonstelling Music! - van Beethoven tot Beyoncé etc. Bezoek de interactieve tentoonstelling One Planet en bekijk een indrukwekkende grootbeeldfilm op het grootste scherm van de Benelux. Omniversum en Museon zijn naast elkaar gelegen in Den Haag en zijn prima bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als per auto.


Omniversum
Omniversum is een bijzonder filmtheater waarvan er maar één in de Benelux te vinden is. Door het enorme koepelscherm dat als een bol om je heen loopt, waan je je in een andere wereld. Met een scherm dat maar liefst 4.500 keer groter is dan een gewone televisie en 15.000 watt geluid afkomstig uit 36 speakers worden je zintuigen overdonderd door de grootste filmervaring ooit. Je zit middenin de film, een unieke ervaring! Sinds 1984 bracht Omniversum al ruim 100 films uit en daar komen er ieder jaar weer meer bij. De programmering biedt spectaculaire documentaire films van onder andere BBC Earth, waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Reis naar de mooiste plekken op aarde en ontmoet bijzondere dieren. En dat allemaal zonder uit je stoel te komen.

Museon: MUSIC! - van Beethoven tot Beyoncé
In deze tentoonstelling kun je naar muziek luisteren, maken, voelen en vooral samen beleven! Muziek doet wat met je, verschillend voor iedereen. Je kunt er blij van worden, het helpt je bij verdriet, je kunt er rustig van worden of het stimuleert je expressiviteit en creativiteit en wat dacht je van een heerlijk hulpmiddel bij sporten! In de familietentoonstelling Music! staan dertig opstellingen waarmee je samen aan de slag kunt gaan. Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen of noten te lezen - de tentoonstelling zorgt bij jou voor nieuwsgierigheid en er komt natuurlijk heel veel leuke informatie naar je toe. En muziek verbindt jou met anderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Silent Disco en hoe dans jij met elkaar in de Whip-Dance, de MC Hammer van de jaren negentig, de Charleston en de Middeleeuwen? Music! legt ook uit hoe je brein samenwerkt met je ogen, oren en je stem. Hoe klinkt jouw zelf gecomponeerde popsong? De tentoonstelling gaat natuurlijk ook over het maken van muziek en over zingen. Hoe klinkt je stem als je samen zingt in de carpool-karaoke car? En wie wint de drumwedstrijd? Heb je je wel eens afgevraagd hoe een orkest werkt met een dirigent? Neem maar plaats op de stoelen van de musici en ervaar het zelf. En je kunt ook nog eens op je gemak de allermooiste instrumenten en prachtige radio’s en platenspelers uit de collectie van het Museon zien! Veel plezier!

Praktische informatie

Omiversum
President Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag

Museon en Omniversum liggen naast elkaar, maar hebben de ingang aan een andere straat.


Openingstijden
Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.omniversum.nl of www.museon.nl

Coronamaatregelen
Kijk voor de huidige Coronamaatregelen op www.omniversum.nl/nl/corona-maatregelen

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze
Na bestelling en betaling ontvang je een reserveringscode per e-mail. Reserveer je gewenste datum via museum2go.nl/museum/museon. Print je tickets uit en neem deze mee naar Museon / Omniversum.

Voorwaarden
- Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
- Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/museon
- Niet inwisselbaar voor contanten
- Niet geldig i.c.m. andere acties