SCHUNCK Museum

9.00
6 . 30
Helaas, uitverkocht
9.00
6 . 30
Dit product is niet meer online te koop, verzilveren van de eerder gekochte voucher in de winkel is wel mogelijk.
  • Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
  • Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/schunck-museum 
  • Kinderen t/m 17 jaar krijgen gratis toegang
  • De huidige tentoonstelling Landscape works met Piet Oudolf & LOLA: In Search of Sharawadgi is te zien t/m 17 oktober 2021.

Museum voor hedendaagse kunst en architectuur in Heerlen

Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets
Dit product wordt aangeboden door: Touch Tickets

Omschrijving

SCHUNCK Museum presenteert tentoonstellingen en activiteiten in het monumentale Glaspaleis, een modernistisch Rijksmonument van architect Frits Peutz, én in de stad Heerlen. Hedendaagse beeldende kunst en architectuur gaan in dialoog met de stad en de wereld. SCHUNCK werkt daarvoor samen met kunstenaars, architecten en andere culturele partners.

In het souterrain bevindt zich de grote museumzaal, in deze ruimte zijn grote thema- en collectietentoonstellingen te zien. Naast het museum is er op verschillende plaatsen in het Glaspaleis altijd iets te zien of te beleven. In de 30-meter-lange vitrine aan de voorzijde van het Glaspaleis zijn doorlopend presentaties. Op het balkon in de centrale hal en de eerste verdieping zijn eveneens presentaties te zien. Zelfs in het trappenhuis zijn er wisselende wandschilderingen te zien door hedendaagse kunstenaars.

Bezoek onze nieuwste tentoonstelling Landscape works with Piet Oudolf & LOLA: In Search of Sharawadgi. In Search of Sharawadgi laat de ideeën en dromen zien van Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects. Piet Oudolf is Nederlands’ bekendste tuinontwerper en realiseerde beroemde projecten zoals de High Line in New York. De tentoonstelling neemt bezoekers mee op reis en toont de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset, de Star Maze in Tytsjerk naar de Leisure Lane in Parkstad. Maak kennis met het ultieme visioen van Piet Oudolf en LOLA voor de toekomst: een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. Een droom die kan beginnen in ieders tuin, klein of groot. In deze tentoonstelling vind je bijdragen van kunstenaars Joseph Beuys, Kie Ellens, Anne Geene, Giuseppe Licari, Geert Mul, Darcy Neven, Vijai Patchineelam & Adrijana Gvozdenovic en Sanne Vaassen. Zij bieden met nieuw en bestaand werk een bijzonder perspectief op zowel de praktijk van het landschapsontwerp als op grotere vraagstukken zoals klimaatopwarming en de werking van de natuur op onze gezondheid.

SCHUNCK is multidisciplinaire culturele instelling met een museum, een openbare bibliotheek en een muziek- en dansschool. Er is een museumshop, er zijn leestafels en je kunt op de vijfde verdieping genieten van de mooiste uitzichten op Heerlen.

Praktische informatie

SCHUNCK Museum
Bongerd 18
6411 JM Heerlen

Openingstijden
Kijk voor de openingstijden en meer informatie op schunck.nl

Coronamaatregelen
Kijk voor de huidige Coronamaatregelen op www.schunck.nl/nieuws/corona/ 

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze
Na bestelling en betaling ontvang je een reserveringscode per e-mail. Reserveer je gewenste datum via museum2go.nl/museum/schunck-museum. Print je tickets uit en neem deze mee naar het SCHUNCK Museum.

Voorwaarden
- Je kunt gebruik maken van dit uitje t/m 31 december 2021, op basis van beschikbaarheid
- Reserveren is verplicht via museum2go.nl/museum/schunck-museum
- Niet inwisselbaar voor contanten
- Niet geldig i.c.m. andere acties
- Kinderen t/m 17 jaar krijgen gratis toegang