Voorwaarden Hartman Tuinshop
 

1. Service en Garantie

Wie de keuze maakt voor één van de producten, kiest niet alleen voor een premium product, maar ook voor een premium garantie en service. Klant tevredenheid staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Hoewel onze producten zijn vervaardigd van hoge kwaliteit materialen en met grote precisie, kan het toch gebeuren dat u een klacht heeft. Omdat we geloven in onze eigen producten, geven wij garanties tot maximaal 5 jaren. Voor de exacte details en de toepassing van de garantie voor onze producten kunt u terecht op onze website of mailen naar albertheijn@hartman.nl

2. Garantievoorwaarden

Hartman B.V. hanteert de volgende garantietermijnen voor diverse materiaaltypen. 

 

Materiaaltype: Jill

Garantietermijn: 5 jaar ( commercieel gebruik 2 jaar)

Garantie op: Materiaal- en constructiefouten

Materiaaltype: Aluminium

Garantietermijn: 2 jaar

Garantie op: Materiaal- en constructiefouten

Materiaaltype: Ceramic glass

Garantietermijn: 2 jaar

Garantie op: Materiaal- en constructiefouten

Materiaaltype: Textiel

Garantietermijn: 2 jaar

Garantie op: Weeffouten en losse naden

Materiaaltype: Parasols

Garantietermijn: 2 jaar

Garantie op: Materiaal- en constructiefouten voor het frame, weeffouten en losse naden voor het doek

De garantietermijn vangt aan op het moment van aankoop. De originele kassabon of aankoopnota dient als garantiebewijs. Zonder overlegging van de originele kassabon of aankoopnota heeft de consument geen recht op garantie.

De garantie heeft betrekking op constructie - en materiaal fouten die reeds bij levering aanwezig zijn. Uitgesloten hiervan zijn schades, die door verkeerd of ondeskundig gebruik van meubelen, zoals abnormale belastingen, aantasting door agressieve stoffen, verkeerd onderhoud, reparaties door ondeskundige, afdekken van meubelen met beschermhoezen, vlekken, decoratiemateriaal of andere attributen, onjuiste montages, alsmede beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing. Verder uitgesloten zijn gebreken, die op normale slijtage zijn terug te voeren of bij:

 

Kunststof

 • Kromtrekken van tafelbladen van minder dan 8 mm
 • Verkleuring door het afdekken van de meubelen
 • Krassen

 

Aluminium

 • Krassen 
 • Verkleuring

 

Ceramic glass

 • Krassen
 • Verkleuring


 

Textiel

 • Minder dan 3 mm krimp op 1 meter 
 • Verkleuren
 • Foutief wassen 
 • Na behandeling impregneermiddelen of andere vloeistoffen

 

Parasols

 • Textiel: minder dan 3 mm krimp op 1 meter
 • Textiel: verkleuren
 • Textiel: na behandeling impregneermiddelen of andere vloeistoffen
 • Kromtrekken frames

Indien er sprake is van een terechte garantie, welke binnen de garantietermijn valt en indien bepaalde onderdelen niet meer leverbaar zijn, dan houdt Hartman B.V. het recht voor om een alternatief beschikbaar te stellen.

3. Retourregeling

Herroepingsrecht
U, de consument, heeft bij een koop op afstand (online aankoop) het recht de aankoop te herroepen. Dat wil zeggen dat u binnen de bedenktijd van 14 dagen nadat u het product geleverd heeft gekregen, zonder opgaaf van reden, het product mag annuleren of terugsturen. U heeft dan nog eens 14 dagen om het product terug te sturen. De kosten van terugzenden zijn voor uw eigen rekening.

Pakketten kunnen worden teruggestuurd met PostNL. Voor grote verzendingen adviseren wij u om onze transportpartner DutchNed te contacten. Kostenindicatie hiervoor is +/- € 63,50

Gegevens DutchNed B.V.

T 0229 – 29 53 72

E info@dutchned.com

Gebruik voor het herroepen van uw bestelling het formulier dat u op deze website kunt invullen. Vul het formulier in, hiervan ontvangt u een bevestiging in uw mail. Print deze uit en stuur deze mee in de doos van uw retour. Zonder dit formulier kunnen wij uw retour niet in behandeling nemen. 

Tijdens de 14 dagen bedenktijd mag het product open gemaakt worden en gepast worden, om te beoordelen of u het product wilt houden. Het product mag NIET gebruikt worden tijdens de bedenkperiode! Wij hanteren hiervoor de volgende richtlijnen: 

Het product mag uitgeprobeerd worden onder de volgende voorwaarden:

- het product mag uitgepakt, en indien van toepassing, in elkaar gezet worden
- enkel met droog weer en op een droge en schone ondergrond
 

Wanneer u het product NIET wilt houden wordt deze enkel retour genomen als deze in nieuwstaat verkeert. Dat wil zeggen: schoon, onbeschadigd en met alle geleverde accessoires en papieren. Voldoet het retour gestuurde product niet aan deze voorwaarden, dan wordt een retour niet geaccepteerd of een afschrijving gerekend. Wij kunnen het product dan immers niet meer als ‘nieuw’ verkopen.

Retouren mogen alleen in complete verpakking retour gestuurd worden. Voorbeeld: Jill stoelen mogen dus alleen per 2 teruggestuurd worden.
 

Defect artikel ontvangen? Dan vergoeden wij de retourkosten. Neem hiervoor contact met ons op via albertheijn@hartman.nl o.v.v. je ordernummer.

 

4. Onderhoud

Hartman meubelen zijn ontworpen om jaar na jaar te genieten van alle mooie momenten in het leven. Met Hartman kies je voor kwaliteit, gecombineerd met design en comfort. Met een beetje extra aandacht voor het onderhoud heb je nóg langer plezier met je tuinmeubelen.

Kunststof

Kunststof biedt oneindig veel mogelijkheden als het gaat om het vervaardigen van meubelen. Bovendien is kunststof bijzonder gebruiksvriendelijk. De meeste kunststoffen zijn samengesteld uit verschillende materialen. De chemische samenstelling bepaalt de levensduur van het kunststof. Maar ook de mate waarin de tuinmeubelen bestand zijn tegen Uv-straling en weer en wind. De innovatieve kunststoffen die we gebruiken voor onze meubelen zijn van topkwaliteit. Ze zorgen voor ergonomische meubelen, die tegelijkertijd uitermate stabiel zijn.

Onderhoud
De kunststof tuinmeubelen van Hartman gaan bij goed gebruik jarenlang mee. Alles wat ze nodig hebben, is een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Ontstaat er na verloop van tijd aanslag of vuil op jouw meubelen? Gebruik dan een warm tot heet zeepsopje, laat het een paar minuten weken, zodat het vuil zich losweekt en door het gebruik van een spons, zachte doek of borstel zal de aanslag zich gemakkelijk laten verwijderen. Gebruik geen harde borstel, hogedrukreiniger of schuurmiddel! Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan in het kunststof, waarin vuil zich ophoopt. Spoel vuil en zeepresten weg met voldoende water, bijvoorbeeld middels het gebruik van een tuinslang. Wil je optimaal genieten van jouw kunststof tuinmeubelen? Zet ze dan in de winter binnen en dek ze niet af met een hoes. Zo voorkom je verkleuring.

Let op!

Ook al houden we bij Hartman van de zon, het is goed om te weten dat kunststof meestal slecht bestand is tegen té grote hitte. Een afdruk van bijvoorbeeld een hete pan is nauwelijks meer weg te werken. Houd hier rekening mee en gebruik hiervoor onderzetters. Wij raden je af om een kunststof meubel af te dekken met een beschermhoes of langdurig te bedekken met decoratie of andere attributen. Daarnaast zijn sommige kunststoffen gevoelig voor bepaalde schoonmaakmiddelen met oplosmiddelen. Vraag bij een van onze dealer naar een veilig reinigingsproduct. Wees te allen tijde voorzichtig met vuur, olie en vetten of hete voorwerpen bij uw meubelen in verband met blijvende schade.

Aluminium

Aluminium is niet alleen mooi, maar ook gemakkelijk te onderhouden. Als je het meubel tweemaal per jaar reinigt, blijft het tuinmeubel in topconditie.

Onderhoud

Gebruik voor het schoonmaken een niet-krassend PH-neutraal reinigingsmiddel, het liefst een speciaal Hartman onderhoudsproduct voor het reinigen, polijsten en beschermen van aluminium. Voeg dit toe aan een ruime hoeveelheid water en reinig uw tuinmeubel met een zachte spons of doek. Door veel water te gebruiken, voorkomt u dat u krassen maakt door bijvoorbeeld opwaaiend zand. Als u wilt, kunt u uw tuinmeubel nabehandelen met Hartman universal cleaner.

Let op!
Wij raden u ten stelligste af om uw aluminium tuinmeubel schoon te maken met een hogedrukreiniger of een agressief schoonmaak- en/of bleekmiddel. Hiermee kunt u de coating verwijderen of onherstelbaar beschadigen. Ook bestaat de kans dat uw waardevolle meubel wit uitslaat. Wij raden u af om uw meubel langdurig af te dekken of om uw aluminium meubel langdurig te bedekken met decoratie of andere attributen daar er blijvende vlekken of verkleuring kan ontstaan. Wees te allen tijde voorzichtig met vuur, olie en vetten of hete voorwerpen bij uw meubelen in verband met blijvende schade.

Ceramic Glass

Ceramic glass wordt gezien als het perfecte materiaal voor tuintafels. Ceramic glass is namelijk zeer bestand tegen hitte, vocht en zonlicht. Hierdoor kunnen de tafels gerust het hele jaar door buiten blijven staan, ze worden namelijk niet aangetast door de verschillende weersomstandigheden. 

Onderhoud

Ceramic glass heeft heel weinig onderhoud nodig. Schoonmaken met een vochtige doek met een mild reinigingsmiddel, wij raden de Hartman Universal Cleaner aan. Naspoelen met voldoende water, bijvoorbeeld met de tuinslang.

Let op!

Gebruik geen hogedrukreiniger om uw ceramic glass tafelblad af te spoelen. De hoge druk tast het materiaal aan. Verder raden wij af om uw tuinmeubel schoon te maken met schuur- en/of bleekmiddel of allesreiniger. Hierdoor kunnen er namelijk scheurtjes ontstaan in het materiaal waarin zich vuil kan ophopen. Tevens adviseren wij u om de meubelen niet af te dekken of om langdurig decoratiemateriaal, zoals bloempotten, placemats, tafelkleden of andere producten, op de meubelen te plaatsen daar er blijvende vlekken of verkleuring kan ontstaan.

Parasols

Parasols zijn één van de meest populaire zonweringen. Logisch, want ze zorgen niet alleen voor schaduw en bescherming tegen Uv-straling maar geven je tuin ook sfeer. Om je lang te laten genieten van jouw parasol, gebruiken we kleurvast polyolefine doek of een zware kwaliteit polyester. Bovendien is het doek behandeld met een speciale coating die vocht en vuil weert. Let op: bij aanschaf van een zweefparasol adviseren wij altijd om de voet te verstevigen!

Onderhoud
Om jouw parasol in goede conditie te houden, raden wij je aan om regelmatig stof en vuil van het droge parasoldoek te verwijderen. Let er verder op dat je de parasol alleen opvouwt met een droog parasoldoek. Je bergt jouw parasol het beste op in een speciale beschermhoes, op een beschutte en droge plek. Wilt je jouw parasol grondig reinigen? Dan kun je dat het beste doen moet een spons en een zeem. Spuit de geopende parasol eerst nat met een tuinslang, gebruik geen hogedrukreiniger, deze kan de vocht- en vuil werende coating aantasten! Wrijf het parasoldoek vervolgens zachtjes in met een milde zeepoplossing en lauw warm water. Schrob het doek zachtjes schoon en spoel het opnieuw af met een tuinslang. Laat de parasol openstaan tot het doek helemaal droog is.

Let op!
Gebruik geen hogedrukreiniger om jouw parasol af te spoelen! De hogedrukreiniger tast het materiaal aan. Verder raden wij je ten zeerste af om de parasol schoon te maken met een schuur- en/of bleekmiddel of een allesreiniger om verkleuring en onherstelbare beschadigingen te voorkomen. Zorg ervoor dat de parasol altijd helemaal droog opbergt daar er anders blijvende vlekken, kringen en verkleuringen kunnen ontstaan. Jouw parasol geeft schaduw en biedt bescherming tegen Uv-straling, echter de parasol beschermt je niet tegen regen. Wees ten allen tijde voorzichtig met vuur, olie en vetten of hete voorwerpen bij jouw parasol in verband met blijvende schade.

Textiel

Hartman heeft een uitgebreid en kleurrijk assortiment tuinkussens voor elke smaak. Stuk voor stuk gemaakt van duurzame en mooi geweven stoffen met unieke eigenschappen.

Onderhoud
Voor al het textiel geldt dat u vlekken kunt verwijderen met een licht vochtige doek en een mild niet-agressief schoonmaakmiddel. Wij raden u aan om de stof niet te nat te maken, zo voorkomt u kringen.
 

Acryl
Dit is een uiterst aangenaam aanvoelende, sterke stof met hoge licht- en kleurechtheid. Bovendien is acryl vlek- en vuil afwerend en vormvast.

 
 

Let op!
Gebruik geen hogedrukreiniger om uw kussens af te spoelen! De hogedruk tast het materiaal aan. Verder raden wij u ten zeerste af om uw kussens schoon te maken met een schuur- en/of bleekmiddel of een allesreiniger. Zorg ervoor dat uw kussens altijd door en door droog zijn voordat u ze opbergt daar er anders vlekken of verkleuring kan ontstaan. Wees ten alle tijden voorzichtig met vuur, olie, vetten of hete voorwerpen bij uw kussens in verband met blijvende schade.

 

5. Disclaimer

De informatie op de website van Hartman is met zorgvuldigheid samengesteld. Hartman kan echter geen garantie geven dat deze informatie altijd volledig juist, compleet en actueel is. Wijzigingen en aanvullingen kunnen per direct en zonder enige kennisgeving worden doorgevoerd. Bezoekers kunnen geen rechten ontlenen aan de publicaties op de website. Hartman aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor enige schade die direct of indirect ontstaat door gebruikmaking van, het vertrouwen op of handelingen verricht naar aanleiding van de op deze website verstrekte informatie.

Auteursrecht
Als bezoeker heb je toestemming om de gegevens te kopiëren, af te drukken en aan te wenden onder de voorwaarde dat deze gegevens uitsluitend voor informatieve doeleinden worden gebruikt. Verveelvoudiging, distributie of exploitatie en gebruik voor commerciële en niet-commerciële doeleinden is pertinent niet toegestaan.

6. Privacybeleid

Privacy- en Cookies Statement Hartman Websites 

Wij zetten ons iedere dag in zetten we ons in om mensen optimaal te kunnen laten genieten van het (buiten)leven. Dat doen we met onze collecties, maar ook met onze services. Daar hebben we in sommige gevallen informatie voor nodig. 

We doen dit niet zomaar. Het gaat per slot van rekening toch om je privacy en daar mag wat ons betreft geen onduidelijkheid over bestaan. Hieronder vind je ons privacy- en cookies beleid en laten we je weten hoe wij omgaan met je gegevens. 

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met info@hartman.nl 

Identiteit van de onderneming

Hartman B.V., hierna te noemen “Hartman” is gevestigd aan de Goolkatenweg 55 7521 BE Enschede, Nederland. 

Je kunt ons onder andere bereiken via: 

Website: http://www.hartman.eu 

E-mailadres: info@hartman.nl 

Welke persoonsgegevens verwerkt Hartman?

Hartman kan de volgende persoonsgegevens verwerken: 

- Naam 

- E-mailadres 

- Adresgegevens 

Hoe lang bewaart Hartman persoonsgegevens?

Hartman B.V. bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@hartman.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jouw is gedaan, kunnen we een kopie van een identiteitsbewijs vragen. Ter bescherming van je privacy vragen we dan je pasfoto en burgerservicenummer (BSN) onleesbaar te maken. Hartman zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op je verzoek reageren. 

Ontvangers van de persoonsgegevens en doorgifte aan derden

Hartman verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Hartman blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Hartman neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende technische en organisatorische maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via info@hartman.nl

7. Contact

Adres
Hartman B.V.
Goolkatenweg 55
7521 BE Enschede

Retouradres
Hartman B.V.
T.a.v. Actie AH
Richtersweg 39
7521 BV Enschede

Email albertheijn@hartman.nl

Telefoon 053 - 488 55 46

8. Handleidingen/montagebeschrijvingen

- Klik hier voor de montagebeschrijving van de Jill tafel

- Klik hier voor de montagebeschrijving van de Jill stoel

- Klik hier voor de montagebechrijving van de Hexagon tafel